Vormings-, Trainings- en Opleidingsaanbod van het Sterpunt Inclusief Ondernemen
Het VTO-aanbod is enkel toegankelijk voor leden.

Schrijf u in voor één van de geplande opleidingen door de opleidingspagina open te klikken en daar naast het toepasselijke tarief op 'Inschrijven' te klikken.
Heeft u interesse in één van onze opleidingen waar op dit moment geen sessies voor gepland staan? Schrijf u dan in op de wachtlijst! Wij contacteren u van zodra de opleiding opnieuw doorgaat.


Sterpunt Inclusief Ondernemen vzw, Overwale 5 bus 5, 9000 GENT | tel. 09 220 84 31 |
vto@dewerkplekarchitecten.be | www.dewerkplekarchitecten.be | BE15 0682 1594 1730 | Foto: S. ter Burg

ARCHIEF Intervisie voor en met sociaal ondernemers (wachtlijst)


Inhoud

De social profit leerde de voorbije decennia overheidsafhankelijk te werken. Deze ‘brainwash’ botst vandaag op haar grenzen. Ondernemen is opnieuw aan de ondernemers. Een overheid wil en kan nog wel faciliteren, maar is niet meer allesbepalend in het doen en laten van ons ondernemen, ook in de social profit.
Tegelijk is dat ondernemen ook veranderd en kreeg het andere standaarden en verwachtingen. Het piramidale organisatiemodel (sinds Fodr en Taylor) heeft haar langste tijd gekend. Handen en hoofd komen terug bij elkaar in elke functie-uitoefening. Denken en doen wordt ‘doenken’.
In onze drang naar een onderscheidend vermogen (elke organisatie zijn missie) botsen we op de gemeenschappelijkheid van al die missies. De organisatie, net als een individuele medewerker, kan het niet meer aan op haar eentje. Vandaag gaat het allang niet meer over fusies, maar over intense samenwerkingsvormen, ketenmanagement, ecosystemen. De gebruiker, de klant, wil een totale dienstverlening die naadloos naar een positief resultaat (en -beleving) reikt.

Begeleiding

Bert Boone maakte een selectie van zes themata die hem inspireerden bij het managen van organisaties. Hij is nooit verlegen geweest om een oneliner meer of minder. "Gepikt van een Griekse filosoof: niets is blijvend behalve verandering". "Om het op flessen te trekken: wie veel tijd en geld blijft spenderen aan selectie-interviews, is een dommerik. Er liggen veel kansen in het werkplekleren". Achter deze anekdotes schuilt een ervaringsdeskundige uit de social profit en de sociale economie. Bert Boone is sociaal ondernemer. Hij werkte tien jaar in de sector van de jeugd- en gehandicaptenzorg. Twintig jaar is hij actief in de arbeidsinschakeling van kwetsbare mensen op de arbeidsmarkt. Tussendoor was hij zeven jaar actief als leidinggevende in het Europees Sociaal Fonds Agentschap Vlaanderen, waar hij de Vlaamse beleidsontwikkeling en-uitvoering van dichtbij meebeleefde. Vandaag werkt hij rond het thema ‘inclusief werken en ondernemen’.

Praktische info

via deze link." >via deze link." >Deze opleiding wordt georganiseerd door Pro Cura. Voor meer info en om in te schrijven kan u terecht op hun website via deze link." >Deze opleiding wordt georganiseerd door Pro Cura. Voor meer info en om in te schrijven kan u terecht op hun website via deze link." >via deze link." >Deze opleiding wordt georganiseerd door Pro Cura. Voor meer info en om in te schrijven kan u terecht op hun website via deze link.

Terug naar overzicht